top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Bezienswaardigheden om en rond Baillestavy

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


OP WANDELAFSTAND IN EN ROND HET DORPJE

Baillestavy ligt misschien een stukje in de bergen maar heeft vele schatten van bezienswaardigheden waar je zeker van kan genieten! In het kerkje van Baillestavy worden er verschillende keren per jaar optredens georganiseerd van enkele muzikanten en is ze uitzonderlijk toegankelijk voor het publiek. In het dorpje vind je tal van overblijfselen van de ijzererts-mijnen. Daarnaast heb je nog een prachtig klooster iets buiten het dorpje. Maar Baillestavy's troeven zijn de ontelbare wandelroutes met eindeloos verre horizons op de bergtoppen die soms op uurtje wandelafstand liggen en dit in combinatie met een uitzonderlijke stilte, het puur zen gevoel.

MET DE WAGEN OP 30 A 60MIN RIJDEN

Als je 20min verder rijdt richting Valmania komt je op een bergrand met magnifiek uitzicht op de grens Perpignan / Spanje en de kusten. Naar beneden toe komt u in het mooie dorpje Vinca met als trekpleister het meer met zijn damen een mooi pronkend klein kerkje op heuvel, zeker bezoeken, daar heeft u een mooie zicht op meer / dam en routes in de buurt. Vanuit Vinca heb je twee mogelijkheden, links rijden richting Prades of rechts naar Ill-sur-Tet. Laat ons links beginnen met een mooie route naar Prades en als eerste mooie view het dorpje EUS, dat aan de rechterzijde ligt en bekend staat als het dorpje met meeste uren zon per jaar in Frankrijk. Daarna arriveert u in Prades, mooi stadje met tal van bezienswaardigheden, te veel om op te sommen, typische Franse restaurants... Na Prades heb je op tien minuten rijden Villefranche Le Conflent. een om-muurd stadje met prachtig straatjes en tal van restaurantjes en winkeltjes. Boven het stadje zie je het klooster en kan je hier ook naartoe wandelen. Rond het ommuurd stadje kan je ook een paar mooie grotten gaan bezichtigen. (Les grottes de Canalette) Een kwartiertje verder , ideaal voor de kids, kan je het Parc Animalier Casteil bezoeken. Met zijn 20 ha en wel meer dan 40 dieren kan je het volledige park te voet bezoeken. Nu terug even naar Vinca en rechts afslaan richting ill-sur-tet, het stadje is iets minder bekend dan Prades maar is zeker de moeite om te bezichtigen, zoals het kerkje met speciale vorm. Iets verder richting Perpignan heb je des gorges ille-sur-têt, Rijd je nog verder dan heb je Perpignan, waar je zeker twee dagen kan benutten om deze mooie stad te ervaren. Op een uurtje rijden heb je Collioure, één van de mooiste kustdorpjes van Frankrijk met burcht in zeeen tal van kunstenaars.

MET DE WAGEN OP 1 A 2U RIJDEN

Wie op zijn vakantie toch af en toe houdt van een lange trip om wat speciaals te gaan bezichtigen, hier een paar tips. +- 2u Andorra, het drielanden grens-stadje met taxfree shoppen. +- 1.30u Font Romeu, skipistes voor diegene die in de winter even op de latten willen staan. +- 1u Het Salvador Dali museum in Figueres Spanje +- 1u Collioure het kunstenaars dorpje met burcht in de zee. Lekker eten en genieten van het prachtige dorpje aan de zee. +- 1.20u Les Gorges de la Fou zijn perfect te bezoeken tijdens een zeer warme dag. In de smalle kloven kan je genieten van verkoelende temperaturen, met kleine watervalletjes en de schoonheid van de natuur. +- 1.30u Girona, prachtig stadje met veel bezienswaardigheden en leuk winkelen. +- 2u Barcelona, de stad bij uitstek, zeker het bezoeken waard, kan perfect in één dag, en parkeer je wagen ondergronds op de Rambla.

123 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page