top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Fitou Village

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


KORTE OMSCHRIJVING

Het dorp Fitou heeft tal van troeven. Met zijn 13 wijn-caves kan je deze lekkere "Fitou-wijn" naar hartelust komen degusteren. Buiten hun lekkere wijnen zijn er ook tal van hoog aangeschreven restaurants te vinden : La Cave d'Agnes, Auberge Lou Courtal des Vidals , Le Moulin, Le Toit vert en Auberge de L'épicurien . Als neusje van de zalm is dit dorpje gezegend met een Middeleeuws kasteel, "Chateau Féodal " uit de 10de eeuw waar je kan aperitieven met zicht op de uitgestrekte kusten van Leucate, Port-Leucate, Barcares, Argelès-sur-Mer tot wel Port-Vendres !

Ligging

Fitou is gelegen tussen Narbonne en Perpignan en op half uurtje rijden van Spaanse grens. Fitou ligt een 5-tal minuutjes van de "Route nationale" (D6009), 10min van autoroute du Soleil, (A9.) en 20min van dichtsbijzijnde luchthaven Rivesaltes (Perpignan met vluchten op Charleroi). Leucate het mekka voor de surfers ligt op een 10min rijden.

Conclusie

Dit dorpje mag zeker niet ontbreken op jouw route en/of- kaart als je in de buurt bent van Narbonne of Perpignan.

49 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page