top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Tips voor één dag stop @Tilley France B&B

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


Voor wie een korte stop maakt @Tilley France B&B en er even tussenuit wil kunnen wij volgende tips geven!

1. Bezoek wijnboeren Fitou > degustatie gans het jaar!

In Fitou kan je gans het jaar lekker gaan degusteren bij onze tal van wijnboeren. Hier een klein overzicht. Je hebt Domaine de la Rocheliere met hun prachtige nieuwe cave (zeker een aanrader) > dan heb je Cave Vidal Thierry met nog een authentieke en ook vernieuwde cave > In het restaurant van Courtal Vidal kan je van de wijn van Romain Vidal gaan proeven > dan heb je aan de Marie in Fitou Chateau Abelanet en Le Paumier en heb je nog aan de rand van het dorp Champs des Soeurs en Domaine Maynadier deze ook aan te raden zijn, dus genoeg om te gaan proeven. Je kan zo goed als alle wijnboeren bezoeken op wandelafstand van onze B&B.

Wijnboeren in Fitou village

2. Lekker gaan eten in één van deze goede restaurants, de meeste op wandelafstand van onze B&B. In Fitou vind je tal van goede restaurants in verschillende prijsklassen. Zo hebt je de Routier Les Corbieres waar je al een menu kan eten voor 15€ > een trapje hoger vind je Le Moulin de Fitou en restaurant Lou Courtal Vidal waar je voor 25€/pp een heel goede maaltijd uit France keuken kan benutten > wil je echt een France keuken om U tegen te zeggen dan kan je terecht bij Le Cave d'Agnes en Le Toit Vert, prijs hier is rond de 35 a 40€/pp.

Kaart met restaurants in Fitou

3. Een prachtige wandeling maken aan de Phare du Cap Leucate

Aan de vuurtoren heb je een prachtig zicht op de zee en de baai van La Franqui. Je kan er genieten van een mooi wandeling van 1 a 2u met uitzichten om van te gaan zweven. In de avond heb je het licht van de vuurtoren dat over de baai heen straalt. Deze locatie bevind zich op 15min rijden van onze B&B.

Phare du Cap Leucate

4. Zeker niet vergeten we hebben in Fitou ook nog een kasteel uit de 13de eeuw!

Het kasteel zelf is in privé handen en kan men niet bezichtigen, maar we hebben nog wel een bar in het kasteel waar je kan genieten van de lekkere Fitou wijnen met een prachtig uitzicht over het meer van Leucate, de baai en de zee. Daar kan je even gaan chillen, en in de zomer kan je hier s'avond ook terecht voor optredens van locale bands! Het kasteel is op wandelafstand van onze B&B.

Kasteel van Fitou

5. Last but not least, wie in het de periode van juni tot september passeert kan de volgende strandbars met hun lekkere restaurants bezoeken en dit op zelf 15min van onze B&B! De meest gekende zijn > Ginette > La Poulpe en Biquet. Ze zijn allen gelegen aan Leucate plage en er is ambiance verzekerd!

Strandbars in Leucate

We hopen jullie hiermee een korte rondleiding te hebben gegeven voor wie een korte stop neemt in Fitou (Tilley France B&B) en er even uit wil. Via deze LINK vind je meer info omtrent onze B&B en ons Lounge appartement in Fitou!

Warme groeten,

Harry & Miranda

67 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page