top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

De energie in een Tipi

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2022


Men zegt dat de vorm van een tipi een soort van gelijke energie geeft als een Piramide. Hierbij info rond de energy dat men in een Piramide kan ervaren. Geschreven door Etienne Hoeckx.

Pyramide-energie In de jaren `70 was dit onderwerp heel actueel. In Praag had Karl Drbal namelijk een patent gekregen op een toestel dat scheermesjes langer kon scherp houden. Dat toestel was een pyramide ontworpen volgens de verhoudingen van die van Cheops met het mesje op 1/3 van de hoogte. Verder werden hiermee vele andere proeven gedaan. Als men er vlees in bewaarde dan bleef het vlees langer goed, het mummifiëerde. In België heeft Paul Liekens zich erg op deze materie gefocust. ( Zie o.a. zijn boek ‘de pyramide’ bij Ankh–Hermes) Rond deze tijd verscheen ook het fantastisch boek ‘inwijding’ van Elisabeth Haich, die haar inwijding in een vorig leven in Egypte beschreef en een totaal ander licht wierp op het bestaan van de pyramiden. Pyramide van Cheops in Gizeh Deze pyramide schijnt het meest perfect te zijn qua verhoudingen. Zovelen zijn gefascineerd door deze pyramide. De aanblik alleen al is indrukwekkend. Er zijn ook al verscheidene hypothesen geuit over hoe men het überhaupt heeft kunnen bouwen. Alleen al het verslepen en verkappen van de stenen was een huzarenstuk. De noodzaak van zoveel inzet verraadt het belang dat men hechtte aan het bouwen ervan. De gangbare visie is dat de pyramides dienden als begraafplaats voor farao’s. Dit is mogelijk omdat farao’s als tussenpersoon werden gezien tussen de goden en de mensen en op deze manier konden ze misschien voorspoed afdwingen voor de volgende generaties. Ondertussen heeft men geconstateerd dat er op verscheidene plaatsen in de lange gang merktekens zijn die in een tijdslijn voorspellingen inhouden tot en met nu. Dus de bestemming was uitgebreider. Verder bracht onder andere de schrijfster E. Haich aan dat ze eerder dienden als inwijdingsinstrument. Op het einde van een strenge opleiding moest men gedurende een 3-tal dagen alleen in de koningskamer doorbrengen. Daar werd men geconfronteerd met zijn eigen ‘demonen en angsten' die men moest overstijgen. Wanneer dit lukte, was men ingewijd. Blijkbaar werd dat ook meerdere fataal. De pyramide heeft als geometrische kenmerken een vierkante basis waarvan de 4 zijden perfect van noord naar zuid en van oost naar west gericht zijn. De helling van de zijvlakken bedragen precies 51°51’51’’. De koningskamer is op 1/3 van de hoogte. Verder is er een ondergrondse kamer die blijkbaar niet is afgeraakt of beschadigd werd. Al deze elementen samen zijn van belang om het 'pyramide-effect' te bekomen. De vorm op zichzelf is al een veruitwendigen van kennis rond hemel- en aarde-energie. Driehoek staat voor 'geest'. Vierkant voor 'materie' >Zie deze tekeningen (onderaan). Pyramide-energie Het effect van de pyramidevorm is men gaan onderzoeken door gebruik te maken van pyramiden op kleine schaal. Volgens wetenschappelijke onderzoek is er inderdaad sprake van deshydratatie waardoor bvb. vlees langer houdt en mummifiëert. De resonerende vorm zou een microgolf produceren van 1 cm (volgens Born en Lertes) waardoor dipool watermoleculen ‘verdreven’ worden. Men heeft ook pyramiden gemaakt om in te mediteren en er bestaan zelfs pyramide-woningen. Pyramidewoningen ill: korvalo Het is de vraag of het wel goed is om in een woning te wonen die deze vorm heeft. Bewoners ervan spreken over een verheviging van fenomenen, emoties zullen meer worden uitvergroot. Dit komt vooral door de reflecties van de schuine wanden. Dus alles wat is wordt intenser. De Franse radiëstesist Belizal waarschuwt ons dat een pyramidevorm een frequentie uitzendt die hij ‘negatief groen’ noemt en die niet gunstig is. Tijdelijk verblijven in een kleine pyramide om te mediteren kan men wel doen maar een langdurig verblijf op deze hoogte lijkt niet aan te raden. We hebben de mummifiërende en confronterende eigenschappen vermeld van het punt op 1/3 van de hoogte dat overeenkomt met hoogte van de koningskamer. De info van Bélizal zet ons ook aan tot nog meer voorzichtigheid. Zoals de kerkenbouwers in de middeleeuwen hun kathedralen bouwden op sterke tellurische plaatsen en de schadelijkheid ervan wisten om te polen door hun stenen te polariseren, heeft blijkbaar de piramide v Cheops in de zijflanken een deuk van 0,5° met de bedoeling toch een bescherming te bieden. Dit geeft weer stof voor verder vergelijkend onderzoek. Uiteraard is er nog veel meer te schrijven over pyramiden en hun werking. Wie interesse heeft vindt genoeg literatuur hierover. De bedoeling van dit artikel is u even mee te nemen in het besef dat vormen een invloed hebben en soms ook ongevraagde. Kennis ervan doet ons er bewuster mee omgaan. Etienne Hoeckx

71 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page