top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

L'Histoire Maison Tilley a Baillestavy

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


VAN HOREN ZEGGEN.

Wat we uit het dorpje vernomen hebben was dat de basis van het huisje éérst zonder de living met zijn vele ramen was. Nadien hebben de vorige eigenaren een groot terras gebouwd , zo rond de jaren 60, met daaropvolgend het terras en de nu bestaande living/veranda gebouw. Het kreeg de naam "Le Bateau" omdat de vorm en de hoogte van de living sprekend op een boot lijkt, sommigen noemen het ook maison d'artiste. De vorige eigenaren hadden allemaal iets met kunst te maken. De laatste eigenaar was een muzikant en schilder, de eigenaar daarvoor was een beeldhouwer.... Nu de nieuwe eigenaars Harry & Miranda waarvan Harry uit de familie van de Tilley's afkomstig is waaronder modeontwerpster Kaat Tilley (zijn zus), heeft Harry Tilley ook zijn eigen handgemaakt juwelenlijn. Hier link Harry Tilley jewelry.

ONS AVONTUUR!

In september 2010 begon ons avontuur in Baillestavy. Na maanden zoeken naar iets origineel in de bergen kwamen we plots via internet dit huisje tegen, heel origineel en op de bergwand in de nok van het dorpje Baillestavy.

Na veel wikken en wegen besloten we het avontuur aan te gaan om het huisje te kopen en te renoveren. Het huis was in slechte conditie, enkel het dak dat juist vernieuwd was, gaf ons de moed om hieraan te beginnen.

Ook het tuintje vroeg een groot onderhoud, gezien het in Baillestavy een wisselend bergklimaat is besloten we een harde plaat te leggen om de wildgroei tegen te gaan en een mooi buitenterras te creëren voor onze gasten.

Drie maanden met meerdere vrienden hebben we de zware taak op ons genomen. Zeker 50 keer op en af van de berg naar Brico, naar winkels in de buurt voor alle soorten materialen .....

Maar nu , na lang zwoegen hebben we dit huisje toch kunnen omtoveren tot nog een iets mooier hart . Hier link met foto's van ons charmant huisje in de bergen. Link Maison Tilley a Baillestavy.

220 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page