top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Wandelen om en rond het dorpje Baillestavy

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


INLEIDING

Het grootste zen gevoel zit hem in het wandelen om en rond Baillestavy. Je hebt verschillende wandelroutes maar allemaal geven ze een gevoel van rust, weg van de dagelijkse stress. Deze routes komen uit op één van de vele bergtoppen, hoe hoger je klimt hoe rustiger het wordt, tot je op een gegeven moment je de volledige stilte bereikt. Op een half uur wandelen van ons huisje in Baillestavy kan je een twee tal bergtoppen bereiken met een enorm mooi uitzicht over de P.O.. Neem zeker de tijd om te wandelen. Eens de smaak te pakken ga je zeker terug!

KORTE WANDELINGEN

Een korte wandeling van minimum een paar kilometers begint bij ons in ons tuintje. Als u het wandelpad neemt dat achter onze tuin naar boven loopt kan u s'ochtends een korte wandeling maken. Je volgt het wandelpad tot je op een T punt komt, als je naar beneden gaat komt u terug op het weggetje waar de wagens voorbij ons huisje rijden.

Afstand wandeling +- 4km.

4KM

Hierboven overzicht wandelroutes rond het dorp.

LANGE WANDELROUTES VANUIT BAILLESTAVY

Vanuit Baillestavy heb je vele wandelroutes die tot ver in de bergen gaan. Voor geen ervaren wandelaars raden wij aan om voldoende water, voedsel ,extra kleding of bescherming tegen de zon mee te nemen. Zelfs in zomer kunnen in de bergen de temperaturen op korte tijd veranderen. Check dan ook steeds de weersverwachtingen.

6KM

Grafiek wandelroute Canigo

9 A 10KM

Wandelgrafiek vallestavy vallmanya

12 A 13KM

Grafiek Randonnée col de palomére

13 A 14KM

Grafiek E4 GR36 13ª BALLESTABY-VINÇA

15KM

Grafiek Baillestavy ( Vallestàvia )-Puig dels Bessis (Bassís)-Roc de Cardeniou (Cardeniu)-La Trounque (El Truncat)-Collada del Teixó

INFO

Natuurlijk zijn er nog vele wandelroutes waar je eventueel eerst met de wagen naartoe moet rijden. Je kan alle info vragen aan Collette of haar man Jean-Jaques, ze verwelkomen jullie graag in hun taverne/restaurant "Café de la Farga" gelegen aan de ingang van Baillestavy. ​Café de la Farga Place Nova,66320 Baillestavy Tel 04 68 05 96 69

150 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page