top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Baillestavy Village

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


HET DORPJE

Het dorpje Baillestavy is gelegen op een 600 meter hoogte in de Pyrenees Orientale, aan de voet van de hoogste berg van de regio (de Canigou). De zomers zijn hier lekker warm en de winters zelfs op deze hoogte vrij mild. In putje winter kan je hier soms temperaturen meten van 15° en meer ! Het dorpje telt in de winter een 80 tal inwoners en in de zomer een 130 tal. In het dorpje vind je nog zuiver bronwater dat naar beneden stroomt in de Lentilla en perfect drinkbaar is.

RIVIER DE LENTILLA

Door het dorpje vloeit het riviertje de Lentilla, waar je in de zomer kan gaan vissen of zwemmen. De fauna en flora rond dit riviertje is prachtig, als je geluk hebt kan je hier soms otters zien duiken in het heldere water.

HET PAROCHIEKERKJE

Het kerkje van Baillestavy "Saint-André" siert over de vallei. De toren dient nu als een klokkentoren op de parochiekerk. Een uniek stukje geschiedenis dat je kan gaan bezichtigen .. je zult versteld staan van zijn pure schoonheid!

DE KAPEL

De Romaanse kapel ,recent gerenoveerd, is nu een echt pareltje in de vallei van de Lentilla. Volledig in de kalmte en het groen vonden hier de overledenen van het dorpje hun laatste rustplaats.

Resto/cafeetje

In het centrum vind je een klein resto/Cafeetje La Farga met een super fijne dame Colette genaamd. Hier kan je terecht voor een hapje of drankje, je kan zelfs als je wil de dag voordien bestellen wat je graag wil eten, ze staat dan ook alom bekend om haar gastvrijheid. Haar man Jean-Jaques kan je alles vertellen over het dorpje en zijn geschiedenis.

Ga een kijkje nemen via deze link naar ons huisje te Baillestavy!

125 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page