top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Bar in Fitou -> Het kasteel van Fitou

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2022


Top locatie in Fitou

De Chateau van Fitou is super om te vertoeven, overdag kan je er genieten van een drankje en het prachtige uitzicht over het dorp en de regio!

Historie

Vroeger was het kasteel toegankelijk voor het brede publiek, nu is het oud gedeelte verkocht.

Het is een kasteel uit de middeleeuwen, waarschijnlijk uit de 10de eeuw en was de bedoeling als testament van de burggraaf Adelaide van Narbonne. Nadien heeft het een lange historie waarvan hier een introductie in het Engels.

(A stone castle from early Middle Ages, probably from the 10th century. Mentioned for the first time it the testament of the Viscountess Adelaïde of Narbonne. Later in the property of the Perignan family. After the fall of the Cathars schism in the 13th century, Sir of Niort, a Cathar by religion, converted to Catholicism and established himself at the Fitou castle. Taken by the Catalan Kingdom of Aragon in the war of 1635, the castle remained in Spanish territory until the French Revolution of 1789. Burnt and robbed in 1843, remained just a ruin on a hill above the Fitou village until the modern times. Since 1974, again in private hands, slowly restored, the Fitou castle first served as a restaurant and the nightclub, and later a museum.)

Kasteel bar

Op dit moment wordt nog een deel van het kasteel uitgebaat door familie van de vorige eigenaars. Ze hebben een bar gemaakt waar je echt kan gaan chillen met een lekker glaasje rode wijn uit de streek! s'Avonds heb je in het seizoen tal van evenementen en kan je er ook gaan dansen. Echt fun op een authentieke jaren 60 stijl..

Locatie

45 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page