top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

City trip naar Barcelona

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2022


Wie een week of meer op vakantie is in één van onze verblijven kan altijd overwegen om een bezoekje te plannen naar de prachtige stad Barcelona.

Barcelona ligt op iets meer dan 2u rijden van Fitou.

Wij bezochten het hart van de stad " La Rambla". Als je maar één dagje tijd hebt en goed wil genieten van deze stad is dit de ideale plaats. Wij hebben een goede ervaring door onze GPS in te stellen op de eerste parking in de Rambla "Inter parking Google 41.37803, 2.17629 of zie in onze Google maps en in deze blog.

Is ideale parking en je kan er met de code van je parkeerticket een toilet gebruiken!

Hier LINK Google maps!

Wat allemaal gaan bezichtigen om je dag mooi vol te krijgen ? Een wandeling op de Rambla is al een spektakel, je kan daar eventueel een hapje eten en een liter bier drinken ;). Wel opletten voor de aangeboden prijzen, het is niet altijd wat ze aangeven wat je krijgt. Ook nog heel belangrijke tip is dat je best je gsm, portefeuille en andere waardevolle zaken goed opbergt. In Barcelona zijn super slimme tasjes criminelen op pad dat je gsm of andere zaken zonder dat je het beseft kunnen wegmoffelen!

Aan de parking waar wij ons parkeren heb een Irish pub, waar je super lekkere hamburgers kan eten! Hier alvast een foto een een kijk op hun menu!

Wie graag shopt kan zich in Barcelona eens lekker te laten gaan . Je vindt hier vele hippe winkeltjes, maar daarvoor moet je de kleine straatjes trotseren waar ze massaal aanwezig zijn. Als je meer de merken shops wil bezoeken, kan je overwegen om naar de grote shopping te wandelen aan de port op het einde van de Rambla (zie op onze Google maps)

Op het plein voor het rond punt met standbeeld heb je gans het jaar door mooie taferelen van artiesten dat zich ombouwen tot non fictieve figuren uit films of strips. Wij fotografeerde onlangs het monster uit Aliens, prachtig gedaan. Door een kleine gift komen ze tot leven !

Hier vindt u ook de download voor een handige city guide in het Nederlands! Deel onze blog met familie en vrienden, we zijn er zeker van dat hier zeker Barcelona fans tussen zitten!

Heb je deze mooie stad al verkend en nog extra tips of plaatsjes , stuur ze maar gerust door naar ons mailadres: tilleyfrance@tilleyfrance.fr.

Groetjes,

Harry & Miranda

39 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page