top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Tautavel

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2022


Tautavel is wel een heel speciaal plaatsje. Wij hebben het per toeval gevonden en is een zalig gevoel om tussen de rotsen in helder bergwater te kunnen gaan zwemmen. In de zomer is het er wel wat drukjes maar nog steeds de moeite om er naartoe te rijden. Het is niet zo bekend bij het brede publiek dus blijft toch nog beetje exclusief.

Als je naar Tautavel rijdt kom je voor je het dorpje zelf, (als je komt vanuit de richting Perpignan) een bord tegen met Caune de l'Arago. Deze afslag moet je nemen en dan kom je aan het klein bergmeertje waar het super is om te vertoeven. Het strandje is met kiezeltjes, wat toch niet echt een domper geeft op deze magische plek.

Wie nadien nog niet genoeg heeft van Tautavel kan het dorpje eens bezoeken. Je vindt er een mooi dorpsplein met tal van restaurants en bars.

Het prehistorisch museum van Tautavel is dan ook een trekpleister. Het is het Europees Prehistorisch Centrum, en ligt in het hart van Les Corbières, in de Pyrénées-Orientales. In het bijzonder wordt hier veel aandacht besteed aan de opgravingen op de locatie Caune de l'Arago. Hier is de beroemde Man van Tautavel gevonden; wordt ook wel aangeduid als`pre-Neanderthaler` of `archaïsche Homo Sapien`, en is ongeveer 450.000 jaar oud. De overblijfselen die getoond worden behoren tot de best bewaarde in Europa.

Dankzij de getrouwe reconstructies van taferelen uit de Prehistorie duikt u onder in het hart van de vallei van Tautavel en maakt u een fantastische reis te midden van mensen, dieren en landschappen...

Museum van Tautavel Centre Européen de Préhistoire avenue Léon-Jean-Grégory 66 720 TAUTAVEL Tél. +33 (0)4 68 29 07 76 Fax : +33 (0)4 68 29 40 09

Openingsuren:

Juli en augustus 7/7 van 10u tot 19u

Rest van het jaar van 10u tot 12.30u en van 14u tot 18u

Inkom gesloten 1u voor sluitingstijd!

129 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page