top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Collioure

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2022


Collioure is het plaatsje bij uitstek om te bezoeken zeker als je in de buurt bent. Op 1u15min rijden van Fitou ben je in dit klein paradijsje. Collioure is een stadje gelegen aan de Middellandse Zee in het departement Pyrénées-Orientales, in de regio Languedoc-Roussillon. Op het eerste oog lijkt Collioure een van de vele kustplaatsjes die de regio rijk is.

Maar wanneer we ons verdiepen in de geschiedenis van dit het stadje gaan we terug de tijd in naar de Middeleeuwen. Het plaatsje groeide vanwege haar strategische ligging uit tot een van de belangrijkste havensteden in de regio. Het plaatsje behoorde tot het koninkrijk van Mallorca. De koningen van Mallorca besloten om hun grote zomerpaleis in het midden van het huidige plaatsje te bouwen. Tot op de dag van vandaag vormt dit kasteel het middelpunt van dit stadje. Aan het einde van de zeventiende eeuw werd Collioure definitief toegekend aan Frankrijk. In het begin van de twintigste eeuw werd Collioure een belangrijk artistiek centrum. Vele kunstenaars als Pablo Picasso, André Derain en Georges Braque lieten zich inspireren door het oude kasteel in de binnenstad en de oude straatjes .

Collioure is en blijft een populaire badplaats, en dit vanwege haar ligging aan de Middellandse Zee en het heerlijke klimaat, trekt het plaatsje jaarlijks vele zonaanbidders aan.

Het kasteel in het midden van Collioure, is geopend voor het grote publiek en absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen. Tot slot is ook de oude binnenstad van dit plaatsje schitterend te noemen. Bezoek dit bijzondere plaatsje zelf en laat u, evenals grote kunstenaars voor u deden, inspireren door dit prachtige plaatsje!

Hier vind je map Collioure, is handig om je trip voor te bereiden ;)

www.tilleyfrance.fr

Tags:

77 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page