top of page
Strand zonsondergang
  • France Voyage

Kasteel van Peyrepertuse

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022


Heel toepasselijk bijgenaamd de duizelwekkende burcht, heerst het indrukwekkende kathaarse kasteel van Peyrepertuse vanaf zijn rots over het plaatsje Duilhac-sous-Peyrepertuse, en de ongerepte, bewaard gebleven landschappen. Domein van Willem van Peyrepertuse in de tijd van de kruistochten tegen de Albigenzen, en een essentieel element in de verdediging van het Franse koninkrijk tegen Aragon, onthult deze versterkte, hooggelegen locatie nu zijn bijzondere overblijfselen. Als een stenen schildwacht dat waakt over het massief van Corbières, bestaat deze enorme middeleeuwse burcht, op de lijst van Historische Monumenten, uit drie delen: de onderste vestingmuur met de slottoren, de middelste vestingmuur en op het hoogste punt de slottoren Sant-Jordi, bereikbaar via de Saint-Louis trap.

Kasteel van Peyrepertuse

Vanaf de parkeerplaats op weg naar het kasteel loopt ook een steil weggetje, die het mogelijk maakt om na ruim een kwartier klimmen de ruïnes van Peyrepertuse te bereiken. Eenmaal boven kunt u niet alleen een opmerkelijk voorbeeld van de middeleeuwse militaire architectuur bewonderen, maar wordt u tevens getrakteerd op een schitterend uitzicht over de omliggende groene heuvels...

Ieder jaar vindt in de maand augustus bij kasteel en in het dorp Duilhac-sous-Peyrepertuse twee dagen lang het middeleeuws festival van Peyrepertuse plaats. Dan worden jong en oud mee teruggenomen naar de middeleeuwen, met middeleeuwse voorstellingen, concerten, banket, markt en activiteiten.

Openingstijden

maandag: 10:00 – 16:30 • dinsdag: 10:00 – 16:30 • woensdag: 10:00 – 16:30 • donderdag: 10:00 – 16:30 • vrijdag: 10:00 – 16:30 • zaterdag: 10:00 – 16:30 • zondag: 10:00 – 16:30

Telefoon+33 4 30 37 00 77

Tarieven

Volwassen toegangsprijs € 9 in juli en augustus en € 6,50 vanaf 1 september - 30 juni

Hierboven vindt u overzicht route via Baillestavy of via Fitou. Kijk ook nog even naar onze Google maps Tilley France WOW locaties via deze LINK

50 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page