top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

L'autoroute du Soleil (de A7 en A9)

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022


Iedereen kent hem de l'autoroute du Soleil de A7 en A9 genaamd. De snelweg is gedurende het hele jaar overbelast. De A7 is de belangrijkste doorgangsroute tussen Noord-Frankrijk, de Benelux-landen en Duitsland en enerzijds en het Middellandse Zeegebied en Spanje anderzijds.

De drukte bestaat deels uit lokaal verkeer wat rond de grote steden van de regio zoals Lyon, Vienne, Valence, Orange en Avignon van de A7 gebruikmaakt.Op de zwarte zaterdagen in de zomervakantie is de A7 berucht om zijn monsterfiles. Die reiken dan regelmatig over tientallen kilometers.

L'autoroute A7 Narbonne - Perpigan

De A9 is een autoroute in het zuiden van Frankrijk. De weg begint vanaf de A7 bij Orange, en leidt voor het grootste deel op korte afstand van de Middellandse Zeekust in zuidwestelijke richting naar Spanje. De weg wordt vooral in de zomer veel gebruikt door vakantieverkeer. De weg heeft de benaming La Languedocienne op het stuk tussen Orange en Narbonne, terwijl het gedeelte vanaf Narbonne tot de Spaanse grens La Catalane wordt genoemd, in beide gevallen naar de regio's die bediend worden door de A9.

Sorti l'autoraute A9 Fitou

Ons bedrijf Tilley France is niet ver gelegen van de afrit op de A9 (Fitou - Leucate). Op een goede 10min rijden ban je aan ons verblijf.

Voor diegene dat naar Spanje reizen en nog een overnachting zoeken voor de grens in Frankrijk kunnen gerust een kijkje nemen naar onze verschillende verblijven. Onze CoCon kamer is erg in trek, je hebt een privé tuin met super mooi uitzicht en is gelegen op 5min wandelen van het centrum van het wijndorpje Fitou. In Fitou heb je tal van goede restaurants en kan je gans het jaar terecht bij een 10 tal wijboeren om de lekkeren wijnen te gaan degusteren.

Hier LINK van onze verschillende bedrijven!

Warme groeten,

Harry & Miranda

64 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page