top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Cigales, het geluid van de Languedoc-Rousillon

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022


Ieder jaar rond einde juni beginnen de Cigales te sjielpen. Het is voor ons de periode waar we enorm van kunnen genieten en het kondigt nu echt het begin van de zomer aan. Ze beginnen bij zonsopgang en wanneer de zon verdwijnt lijken ze allemaal te stoppen.

Cigale

Wat zijn Cigales?

De cigale is een insekt en geen krekel zoals veel mensen denken. Ze leven het grootste deel van hun leven, zo tussen de drie en vijf jaar, onder de grond. Na de laatste gedaanteverwisseling komen ze naar boven. Ze nestelen zich dan in een boom, waarna de mannetjes het oorverdovende geluid maken, waar de Provence zo om bekend staat, om de vrouwtjes te lokken. Ergens in juni hoor je voor het eerst het geluid van de cigales. Ze maken het geluid door kleine plaatjes te laten trillen met behulp van sterke spieren.

Kom genieten van deze prachtige insecten en hun geluiden bij www.tilleyfrance.fr

Warme groeten,

Harry & Miranda

734 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page