top of page
Strand zonsondergang
  • France Voyage

Abrikoos van Roussillon

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


Abrikoos

De rode Roussillon abrikoos, topproduct van de Catalaanse vlakte, heeft een AOC als erkenning voor de hoge smaakkwaliteit. Rond van vorm, glad, donsachtig vel, rood-oranje van kleur: de Roussillon abrikoos bezit zoet, sappig vruchtvlees dankzij de vele zonuren.

Abrikoos

Er zijn vier variëteiten: Royal Roussillon, Héléna du Roussillon, Gâterie en Rouge du Roussillon, waarvan de oogst zich uitstrekt van juni tot half juli. De abrikoos van Roussillon is rijk aan vitaminen; kan goed rijp uit de hand gegeten, of als jam ingemaakt, in een taart verwerkt of gekonfijt worden.

De abrikoos van Roussillon is zeer goed voor de gezondheid: rijk aan kalium en vezels dankzij de pectines, en zijn mooie oranje kleur is de garantie voor een concentratie van bètacaroteen.

Ieder jaar in juli organiseert de stad Rivesaltes het abrikozenfeest (fête de l'abricot), waar we kennis kunnen maken met de producenten van deze bekende vrucht, en proeverijen, of de wedstrijd van de grootste abrikozen eter kunnen bijwonen!

Abirkozen taart

Kom ze ter plaatse proeven bij de tal van abrikozen wijnboeren in de streek.

53 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page