top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

De gele hesjes beweging

Bijgewerkt op: 25 okt. 2022


De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner heeft uitgehaald naar de beweging van de gele hesjes, die in Frankrijk en Franstalig België protesteert tegen de hoge brandstofprijzen. “We zien vandaag dat een beweging, die zaterdag in een gemoedelijke sfeer begon, totaal op drift is geslagen”, zei Castaner op France 2. “Men ziet een radicalisering met eisen die niet coherent zijn, die in alle richtingen gaan.”

Gele hesjes beweging

De gele hesjes vroeger nog onbekend bestaat al heel wat jaren maar toen niet onder de naam gele hesjes. Vroeger waren er in Frankrijk ook al bewegingen die opkwamen voor de minderbedeelden waar er toch heel wat van zijn in Frankrijk.

Op dit moment komen deze bewegingen op omwille van de vele accijnzen op brandstoffen, maar eerder ook tegen het beleid van Macron .

Bij Tilley France hebben we respect voor bewegingen die opkomen voor de minderbedeelden maar moet in evenwicht zijn met respect voor de werkende die hier meestal de dupe van zijn.

Warme groeten,

Harry & Miranda

27 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page