top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Gans het jaar door wijn degusteren in Fitou!

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022


Wie houdt van lekkere wijn en graag ter plaatse in combinatie met de sfeer gaat degusteren, moet zeker halt houden in Fitou Village! Fitou een klein dorpje gelegen te Aude in de regio Occitanie het vroegere Languedoc Roussillon.

Fitou ligt vlak bij de autoroute du soleil (5min. rijden van afrit Leucat) en strookt aan de bekende route nationale van Perpignan naar Narbonne.

Bij Tilley France zijn we fier om te melden dat we heel wat goede Vignerons (wijnboeren) hebben in dit kleine maar toch actieve dorpje. Via deze blog proberen wij een goed overzicht te geven van het aanbod aan degustatie plaatsen. Het voordeel is dat al deze wijnboeren gans het jaar bijna dagelijks open zijn en jullie graag ontvangen en verwennen met hun lekkere wijnen!

1. Cave Vidal Thierry

Jean Marais foto

In deze cave kom je terecht in de tijd van Jean Marais en Louis de Funes. De wijn labels en logo's dragen de afbeelding van Jean Marais. Jean Marais is een persoonlijke vriend van de Vidals en

heeft hen persoonlijk hiervoor toestemming gegeven. Wie na het degusteren lekker wil gaan eten kan dit ook in hun restaurant Lou Courtal des Vidals (hier LINK van onze blog hierover).

2. Lepaumier

Christophe van Lepaumier zet zich dag in dag uit in samen met zijn vrouw Nathalie om hun klanten te verwelkomen. Lepaumier heeft een mooie cave in het putje centrum van Fitou, juist aan het gemeenthuis van Fitou. Ze hebben een breed assortiment van lekkere Fitou wijnen.

Christophe Lepaumier

3. Chateau-Abelenat

Bij Chateau-Abelenat kan je zowat dezelfde sfeer proeven als bij Lepaumier en hun cave ligt op 50meter van Lepaumier, dus ideaal om samen te bezoeken en zelf je smaakpupillen hun werk te laten doen welke wijn je de beste vindt :)

Chateau-Abelenat

4. DOMAINE DE LA ROCHELIERRE

In deze totaal nieuwe cave zal je versteld zijn voor van hoe de familie Fabre hun wijnen brengen en hoe de nieuwe generatie wijnboer zijn weg baant. De locatie is adembenemend en ook hun wijnen. Zij vinden de presentatie van de wijnen (de fles, het glas waar je uit drinkt) zeker zo belangrijk als de wijn zelf. Deze cave mag je niet missen!! Hier meer via deze LINK!

DOMAINE DE LA ROCHELIERRE

5. Champs Des Soeurs

Maynadier Laurent staat ook niet stil en heeft veel investeringen gedaan in zijn cave. Je kan Maynadier Laurent zijn cave Champs des Soeurs niet missen, bij het inrijden van Fitou centrum vind je zijn cave aan de rechterzijde van de baan. Laurent en zijn vrouw zijn ook steeds bezig met het runnen van hun wijngaarden en cave. Hier ook een aanrader om langs te gaan!

Champs des Soeurs

6. Domaine Maynadier

Domaine Maynadier

Domaine Maynadier is familie van Lorent Maynadier (zus), je vindt hun cave langs de nationale in Fitou. Bij hun kan je wel steeds terecht voor een goede promo van 24 kopen 12 gratis .... Hier ook zeker aan te raden om langs te gaan voor een degustatie!

7. CHÂTEAU LES FENALS

CHÂTEAU LES FENALS

CHÂTEAU LES FENALS zijn een beetje uit de richting van het dorp en kan je bereiken richting Leucat. Zij hebben een grote hoeve en doen zelfs kamerverhuur. Hier kan je echt relaxed gaan degusteren maar heb je wel de wagen nodig om een bezoekje te brengen.

8. La Cave Vignobles Cap Leucate Vignerons de Fitou

Wie echt niet veel zin heeft om verschillende wijnboeren (cave's) te gaan bezoeken kan ook bij de La Cave Vignobles Vignerons de Fitou terecht. Hier kan je alle Fitou wijnen degusteren onder één dak. Deze La Cave Vignobles vind je aan de route national en kan je gemakkelijk passeren als je op doortocht bent.

Via onze Google map heb je goed overzicht waar deze wijnboeren zich bevinden!

Google maps met wijnboeren uit Fitou

Klik op map om door te linken naar Google maps voor meer info!

Onze Tilley France verhuurlocaties in Fitou zijn zelf op wandelafstand van vele van deze wijnboeren! Kijk even via onze site of je na het degusteren bij ons wil overnachten via deze LINK.

Warme groeten,

Harry & Miranda

120 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page