top of page
Strand zonsondergang
  • Foto van schrijverHarry TiLLEY

Vernieuwde wijnkelder van Domaine Vidal

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022


De wijnen van domaine Vidal in Fitou zijn alom bekend in de regio. Lou Courtal des Vidal, in FITOU, is gebaseerd op 10 hectare (Grenache, Carrignan en Morvèdre). Deze druiven komen van oude wijnstokken van 50 tot 70 jaar oud. De wijngaarden zijn gelegen op klei en kalkstenen bodem, in het zuiden met veel zon. De druiven worden handmatig verwerkt tot lekkere wijnen.

Jean Marais au Vidal a Fitou

Hun cave is alom bekend met hun Fitou Cuvée Jean Marais, die bestaat uit 40% Carignan, 40% Grenache Noir en 20% Mouvédre. De bekende France filmster Jean Marais is een persoonlijke vriend van hun en zit aan de basis van hun logo. De filmster is heel gekend door de film Fantômas uit 1964.

Sedert begin 2018 heeft de cave die reeds jaren diende een nieuw jasje gekregen. Thierry Vidal wie de cave en de wijngaarden beheert heeft de cave prachtig laten her inrichten met smaak naar de normen van vandaag maar nog steeds perfect passend is het wijndorpje Fitou.

Kom eens genieten van de verschillende wijnen waaronder domaine Vidal in ons mooi Frans wijndorpje Fitou. Je kan het misschien combineren met een overnachting bij Tilley France en een hapje eten in het mooi aanbod aan restaurants dat dit dorpje telt.

Warme groeten,

Harry & Miranda

36 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page